Arta culinară din România

Arta culinară din România şi bunul gust dezvoltat pentru zona gastronomică, au făcut să apară din ce în ce mai multe festivaluri şi evenimente de profil, în care toţi specialiştii din domeniu alături de pasionaţii “foodies” , împărtăşesc secretele unei savori unice dintr-o farfurie. Încheiat de curând, unul dintre aceste mari prezentări  a fost  Gourmet Festival, care a adus la un loc nume importante de profesionişti din diferite restaurante, bistro-uri sau cofetării. Timp de trei zile au avut loc demonstraţii  “cooking [...]

Bucătăriile profesionale sunt cheia succesului oricărui restaurant

Secretul succesului unui restaurant de prestigiu este determinat în mare parte de dotarea şi utilizarea unei bucătării profesionale, adaptate nevoilor pieţei, specificului, clasificării localului în care se află şi numărului de persone de la mese. Bucătăria este punctul de control al oricărui restaurant. De aici vor pleca către clienţii dornici de experienţe culinare, cele mai gustoase preparate, iar pentru acestea, accesoriile de bucătărie adecvate, sunt esenţiale în pregătirea diferitelor tipuri de specialităţi din meniu. Cu siguranţă, un aspect important îl ocupă [...]