1 . DEFINIŢII ŞI TERMENI

Echipamente Horeca – este denumirea comercială a S.C FORTEX INTERNATIONAL S.R.L, persoană juridică de naţionalitate română, având sediul social in Bucureşti, str. Vlad Dracu, nr. 3, bloc B12, scara 1, etaj 3, ap. 10, sector 3, cu numar de ordine în Registrul Comertului J40/6972/26.07.2000, cod unic de înregistrare fiscal RO13227375

Vânzător FORTEX

Cumpărător – orice persoană fizică sau persoană juridică care îşi face cont pe Site şi efectuează o Comandă.

Client – orice persoană fizică sau persoană juridică care are sau obţine un acces la conţinut, indiferent de metoda de comunicare pusă la dispoziţie de către FORTEX (electronic, telefonic, etc.) sau în baza unui acord existent de utilizare intre FORTEX, care-i oferă acestuia crearea şi utilizarea unui Cont.

Utilizator – orice persoană fizică sau persoană juridică care se înregistrează pe site, care, în urma procesului de finalizare a creării unui cont, îşi dă acordul cu privire la clauzele specifice din secţiunea Termeni şi Condiţii.

Contul meu – secţiunea din Site ce este formata dintr-o adresă de e-mail şi o parolă ce-i permite Cumpărătorului să transmită Comanda. Tot aici vom avea istoricul comenzilor Cumparatorului din Site.

Cosul meu – secţiunea din Site ce permite unui Client/Cumpărător să vadă ce produse a adaugat în coş în vederea finalizării unei comenzi.

Site – domeniul www.echipamentehoreca.ro şi subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic fiind o formă de comunicare între Vânzător şi Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului prin intermediul Site-ului, intenţia de a cumpăra produsele de pe Site.

Contract – reprezintă documentul încheiat la distanţă, fără a necesita o prezenţă fizică simultană, între Vânzător şi Cumpărător.

Conţinut

 • toate informaţiile de pe Site ce pot fi vizualizate si accesate prin utilizarea unui echipament electronic ce permite vizita online
 • conţinutul oricarui e-mail trimis Cumpărătorilor de către Vânzător prin orice mijloc de comunicare disponibil (electronic sau nu)
 • informaţii legate de produsele şi tarifele practicate de Vânzător într-o anumită perioadă.

Document – prezentele Termene şi Condiţii

Newsletter – un mijloc de comunicare sub format electronic (e-mail, SMS) prin care Vânzătorul îşi prezintă ofertele, promoţiile şi ştirile, fără ca Vânzătorul să aibă vreun angajament cu referire la informaţiile conţinute de acesta.

Descriere produs – toate specificaţiile produselor asa cum sunt precizate în descrierea acestora.

Feedback – parerea acordată din partea Cumpărătorului, asupra unui produs achiziţionat.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1 Prin înregistrarea unei Comenzi în Site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul îşi desfăşoară activitatea comercială.

2.2 Notificarea primită de Cumpărător, după efectuarea unei Comenzi, are rolul de informare şi reprezintă acceptarea Comenzii. Această notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3 Contractul se consideră încheiat între Vânzător şi Cumpărător în momentul primirii de către Cumpărător de la Vânzător, prin interemediul telefonic sau prin e-mail, notificare de expediere a Comenzii.

2.4 Documentul şi informaţiile puse la dispoziţie de către Vânzător pe Site vor sta la baza Contractului, în completarea acestuia fiind certificatul de garanţie emis de către Vânzător sau un furnizor al acestuia pentru produsele achiziţionate.

3. POLITICA DE VÂNZARE ONLINE

3.1 Oricărui Client/Cumpărător îi este permis accesul în vederea realizării unei Comenzi. Pentru motive justificate, FORTEX îşi rezervă dreptul de a restricţiona accesul anumitor Clienţi, dacă se consideră că în baza conduitei sau a unei activităţi, acţiunile acestuia ar prejudicia în vreun fel FORTEX.

3.2 Comunicarea cu Vânzaătorul se poate realiza prin interacţiunea directă cu acesta sau prin adresele mentionate la secţiunea “Contact” din Site. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informaţiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.

3.3 FORTEX poate publica pe Site informaţii despre produsele şi/sau promoţiile practicate, într-o anumită perioadă de timp şi în limita stocului disponibil.

3.4 Toate tarifele aferente produselor prezentate în Site sunt exprimate în EURO sau RON ţi nu include TVA.

3.5 In cazul plăţilor online, Vânzătorul nu este şi nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, datorate comisioanelor de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia. Responsalitatea deplină pentru această acţiune o are doar Cumpărătorul.

3.6 Toate informaţiile folosite pentru descrierea prodususelor dinsponibile în Site nu reprezintă o obligaţie contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

3.7 Dupa 14 zile de la cumpărarea unui produs, Cumpărătorului i se va solicita înscrierea unui feedback legat de produsul cumparat. Solicitarea va fi transmisă pe e-mail. In acest fel, Cumpărătorul contribuie la informarea altor posibili Clienţi/Cumpărători de pe Site

4. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ ŞI INDUSTRIALĂ

4.1 Definit în preambul, conţinutul din Site cu tot ce conţine acesta, nu doar logo, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text sau conţinut media, sunt proprietatea exclusivă a FORTEX, fiind rezervate toate drepturile obţinute în acest sens.

4.2 Clientului/Cumpărătorului nu ii este permisă copierea, publicarea, transferul către terţe părti sau distribuirea oricarui Conţinut în orice alt context, decât în cel original adresat de către FORTEX. Orice modificare a conţinutului, vânzare sau distribuire de material, va fi împreună cu acordul FORTEX.

4.3 Clientul/Cumpărătorul poate copia, utiliza Conţinut numai în scopuri personale sau non-comerciale, astfel încat să nu intre în conflict cu prevederile documentului ataşat.

4.4 Este interzisa orice utilizarea Conţinutului fără un acord permis prin prezentul document.

5. COMANDA

5.1 Clientul/Cumpărătorul poate realiza Comenzi pe Site prin adaugarea produselor în coşul de cumpărături, urmând a finaliza Comanda, efectuând plata prin una dintre modalităţile de plată indicate.

5.2 Adăugarea unui produs în coşul de cumpărături, în lipsa finalizării Comenzii, nu atrage dupa sine şi înregistrarea unei comenzi ferme, implicit nici rezervarea automată a acestuia.

5.3 Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul/Clientul îşi asumă faptul ca datele de înregistrare necesare în procesul de cumpărare, sunt reale, corecte la data plasării Comenzii.

5.4 Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul/Clientul este de acord ca Vânzătorul să îl contacteze, prin orice mijloace disponibile, în orice situatie în care este necesară contactarea Cumpărătorului/Clientului.

5.5 In urma unei notificări adresate în prealabil Vânzătorului, Clientul/Cumpărătorul poate anula efectuarea unei comenzi plasate, fără a exista vreo obligaţie ulterioară a vreunei părţi.

5.6 Vânzătorul poate anula comanda unui Cumpărător, în cazul unei notificări prealabile în cazul în care:

 • banca emitentă a cardului Cumpărătorului, nu a aprobat tranzacţia online
 • datele furnizate pe site de către Client/Cumpărator sunt incomplete sau incorecte
 • site-ul sufera de nefunctionalitati sau de afisari gresite ale informatiilor, preturilor, stocurilor, situatie in care vanzatorul va corecta problema cat mai curand posibil urmand a anunta clientii ce au lansat comenzi de acest lucru.
 • imposibilitatea furnizorului de a livra produsul respectiv, situatie in care cumparatorul va fi anuntat in scris.

5.7 In cazul in care Clientul/Cumpărătorul a solicitat returnarea produselor achiziţionate, acesta va fi obligat sa înapoieze şi eventuale cadouri ce au însoţit coletul.

5.8 Daca Comanda este achitată, Vânzătorul va rambursa suma in maxim 30 de zile de la data informării Vânzătorului de către Cumpărător.

5.9 Vânzătorul poate amâna rambursarea sumei până la primirea produselor vândute.

5.10 In cazul în care un produs achiziţionat şi plătit de Client/Cumpărător nu poate fi livrat de Vânzător, acesta va informa Clientul şi ii va returna în 7 zile lucratoare, suma aferentă plaţii.

6. SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURĂ DREPTUL DE RETRAGERE

6.1 Nu se va accepta dreptul de retragere în condiţiile:

 • după livarea produselor, dupa ce Clientul a fost informat de condiţiile de garanţie, precum şi pierederea acestora, iar ele nu sunt îndeplinite
 • furnizarea de produse care sufera fluctuaţii pe piaţa finaciară datorită cursului bancar pe care Vânzătorul nu-l poate controla pe perioada de retragere
 • furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora
 • furnizarea de bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii şi a igeniei, care au fost deja desigilate de Cumpărător/Client
 • furnizarea unor produse care dupa livrare, nu au beneficiat de un montaj autorizat, întâmpinand dificultăţi ulterioare în buna funcţionare a       acestuia.

7. CONFIDENŢIALITATE

7.1 Toate infromaţiile furnizate de Către Client/Cumpărător, vor rămâne în propietatea Vânzătorului.

7.2 Nu vor exista declaraţii, comunicate de presă sau promovări în care să se dezvăluie unei terţe parti, datele Cumpărătorului/Clientului fără acordul acestuia.

7.3 Prin utilizarea Site-ului, Vânzătorul are dreptul de a accesa materialele sau informaţiile ce-i afişează concepte şi tehnici de online. FORTEX nu va constitui subiect de obligaţii referitoare la confidenţialitatea informaţiilor trimise, dacă legislaţia în vigoare nu prevede alte specificaţii în acest sens.

8. PUBLICITATE

8.1 Securitatea transmiterii newslettelor FORTEX este asigurată de partenerii specializaţi şi agreaţi.

8.2 In momentul în care Clientul îşi crează Cont în Site, are posibilitatea să îşi exprime acordul cu privire la primirea de Newsletter. Opţiunea poate fi modificată în orice clipă prin contactarea FORTEX.

9. FACTURARE – PLATĂ

9.1 Preţurile produselor afişate în cadrul site-ului www.echipamentehoreca.ro nu include TVA.

9.2 Preţul şi modalitatea de plată sunt specificate în fiecare Comandă. Vânzătorul care emite facture către Client/Cumpărător, are obligaţia de a furniza toate informaţiile necesare emiterii facturii.

9.3 Vânzătorul va transmite Cumpărătorului factura aferentă Comenzii ce conţine produsele vândute, exclusiv în format electronic pe adresa de e-mail sau prin poştă, la adresa mentionaţă de Client/Cumpărator.

9.4 Cumpărătorul va avea aces permanent în contul său pentru a vedea facturile emise, putându-le salva în arhiva oricând.

9.5 In cazul în care aceste informaţii sunt indisponibile 48 de ore iîn Cont, te rugăm să ne contactezi pe una dintre adresele disponibile în secţiunea “Contact”.

9.6 Datele cardului de plată ale Clientului/Cumpărătorului nu vor fi accesibile către FORTEX şi nici nu vor fi stocate de FORTEX sau de către procesatorul de plăţi integrat în Site, ci doar de instituţia autorizată a Tranzacţiei.

10. LIVRAREA PRODUSELOR

10.1 Vânzătorul are obligaţia să livreze produsele la cererea Clientului la adresa menţionată sau să le prezinte la showroom pentru ca acestea sa fie ridicate de către Client/Cumpărător.

10.2 Vânzătorul se va asigura de ambalarea şi transmiterea documentelor însoţitoare.

11. GARANŢII

11.1 Toate produsele comercializate de FORTEX beneficiază de condiţii de garanţie conform legislaţiei în vigoare şi politicilor comerciale ale producătorilor. Produsele sunt noi, ambalajele originale şi provin din surse autoriztae de fiecare producător în parte.

11.2 In cazul produselor vândute de FORTEX, certificatele de garanţie sunt emise direct de producător.

11.3 La fiecare livrare, Cumpărătorul va primi pentru fiecare produs cumpărat care beneficiază de garanţie, un cerificat de garanţie cu toate detaliile de service care asigură reparaţiile pe durata termenului de garanţie.

11.4 In cazul certificatelor emise de producător, produsul reclamat ca fiind defect, în perioada de garanţie, trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service menţionat în certificate.

11.5. Lipsa certificatului de garanţie al produsului cumpărat trebuie semnalată în maxim 48 de ore de la recepţia mărfii pe adresa de sesizări din secţiunea “Contact”. Orice sesizare ulterioară nu va fi luată în considerare.

12. RASPUNDERE

12.1 Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul/Clientul sau oricare altă terţă o poate suferi pentru daune care rezulta din utilizarea produsului dupa livrarea sau pentru pierderea acestora.

12.2 Prin crearea şi utilizarea Contului, Cumparatorul/Clientul îşi asumă raspunderea pentru menţinerea confidenţialităţii datelor de Cont şi în masura permisă de legislaţia în vigoare, este responsabil de activitatea derulată prin intermediul Contului său.

12.3 Prin crearea Contului şi utilizarea acestuia, Clientul aceptă în mod expres Termenii şi condiţiile Site-ului în ultima versiune comunicată şi actualizată.

12.4 Termenii şi condiţiile pot fi oricând modificaţi de către FORTEX.

12.5 FORTEX şi furnizorii mentionaţi în site, nu vor fi răspunzători pentru daunele directe, indirecte, prejudicii şi penalităţi reieşite din utilizarea sau incapacitatea de utilizare a acestui site. Acest site poate conţine erori, inadvertente, omisiuni, greşeli şi erori tipografice. Pozele produselor sunt informative şi nu constituie obligaţie contractuală.

13. FORŢA MAJORĂ

13.1. Niciuna dintre părţi nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligaţiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare la termen şi/sau în mod corespunzător, total sau parţial este datorată unui eveniment de forţă majoră. Forţa majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului parţilor şi care nu poate fi evitat.

13.2.  Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părţi încetarea de plin drept a Contractului fără ca vreuna dintre ele sa poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

14. Erori tipografice

14.1 In cazul în care întâmpinaţi în anumite condiţii informaţii eronate, nu ezitaţi să ne anuntaţi prin adresa de e-mail pe care o găsiţi în secţiunea.

14.2 In situaţia în care un produs este listat la un preţ incorect sau având informaţii incorecte datorate fie unei greşeli tipografice sau unor informaţii greşite primite de la furnizorii noştri, FORTEX are dreptul sa refuze sau sa anuleze orice comenzi plasate pentru produsul respectiv.

14.3 Vânzătorul are dreptul sa refuze sau sa anuleze orice astfel de comenzi chiar în situaţia în care acestea au fost deja achitate, FORTEX rambursând clientului în termen de 4 zile întreaga suma aferentă comenzii refuzate sau anulate.

15. LEGEA APLICABILĂ – JURISDICŢIA

15.1 Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii apărute între FORTEX si Clienţi / Cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluţionate de instanţele judecătoreşti române competente din Municipiul Bucureşti.

15.2 Prezentul Acord este supus legii române. Eventualele litigii apărute între organizator şi participanţii la campanie se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluţionate de instanţele judecătoreşti române competente.

15.3 Clientul este de acord că indiferent de orice prevedere, orice pretenţie sau cauza a acţiunii ce ar izvori din aceasta , în legatura sau în conexiune cu Site-ul său acest Acord trebuie sa fie introdusa in termen de un an de la naşterea cauzei, altfel fiind tardiva.

Share this post

× Te pot ajuta?